ua en ru

Глава ВРЮ Колесниченка та заступник голови Ізовітова склали повноваження, - Ківалов

На сьогоднішньому засіданні Вищої ради юстиції (ВРЮ) склали повноваження голова ради Володимир Колесніченко і заступник голови ВРЮ Лідія Ізовітова. Про це на брифінгу повідомив народний депутат України з фракції Партії регіонів Сергій Ківалов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз іде засідання Вищої ради юстиції. Ми там призначили суддів та призначено на адміністративні посади. І найголовніше - сьогодні склали повноваження члени Вищої ради юстиції, які були керівниками ВСЮ. Це Володимир Миколайович Колесніченко, він був головою Вищої ради юстиції 3 роки, Ізовітова Лідія Павлівна. Вона була заступником голови Вищої ради юстиції, склала повноваження. І обрали сьогодні нового заступника голови Вищої ради юстиції Володимира Удовиченка, який був суддею вищого господарського суду і одночасно головою ради суддів господарських судів. Обрали також Ізовітову керівником кадрової секції", - сказав Ківалов.
Крім того, зі складу ВРЮ були виключені Валерій Бондик, Володимир Завальнюк і Петро Пилипчук.

Він зазначив також, що у Вищій раді юстиції є голова, є один заступник і є 2 керівника секцій - кадрової секції та дисциплінарної секції.

"Вакансії залишилися голови Вищої ради юстиції і вакансія керівника дисциплінарної секції", - повідомив Ківалов.

Також, за його словами, сьогодні був обраний головою Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ Андрій Солодков, а заступником голови Вищого господарського суду - Артур Ємельянов, який до цього був головою Київського апеляційного суду. Олег Хрипун призначений головою Київського апеляційного господарського суду, головою апеляційного суду Дніпропетровська - Мартиненко, Криму - Ширенина.

Читайте також: ВР звільнила Пилипчука з посади голови ВСУ