ua en ru

Глава ЦВК вважає недоцільним продовжувати практику ведення відеоспостереження на виборчих дільницях

Голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський вважає недоцільним продовжувати практику ведення відеоспостереження на виборчих дільницях під час виборчої кампанії. Про це він заявив у ході онлайн-конференції в "Аргументи и факти. Україна", передає кореспондент РБК-Україна.

"Виникає питання, чи варто продовжувати цю практику? На мій погляд, напевно, все-таки вже не варто", - заявив Охендовський.

За його словами, у використанні системи відеоспостереження на виборчих дільницях були і позитивні, і негативні моменти. З позитивних моментів відеоспостереження Охендовський зазначив, що в ході голосування нарікань і порушень не було. Проблеми на виборах, в результаті чого і вийшли "проблемні округи", почалися вже після фактичного голосування. Відеоспостереження там, як зазначив Охендовський, виявилося неефективним.

Також голова ЦВК зазначив, що система відеоспостереження виявилася малозатребуваною українським суспільством. Матеріали відеоспостереження протягом року після виборчого процесу були доступні для суспільства і правоохоронних органів, проте в ЦВК надійшло 35 запитів на таку інформацію.