ua en ru

Глава Центробанку Мексики: До ради директорів МВФ має ввійти більше представників країн, що розвиваються

До ради директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) має ввійти більше представників країн, що розвиваються. Таку думку висловив один з кандидатів на пост директора-розпорядника МВФ, голова Центрального банку Мексики Агустін Карстенс, пише "Синьхуа".
На думку Карстенса, МВФ має збільшити свою показність розвиваються шляхом обрання до ради директорів великих представників країн, що розвиваються і надання більших можливостей видатним експертам цих країн управляти МВФ або працювати в ньому на різних постах.
Карстенс вважає, що новий директор-розпорядник МВФ повинен приділити велику увагу підвищенню здатності організації до здійснення ефективного контролю, запобігання і протистояння кризи, а також до координації в міжнародних справах.
Відзначимо, МВФ 20 червня оголосив, що виконавча рада фонду, що складається з 24 директорів, вирішив провести зустріч з двома кандидатами на пост директора-розпорядника організації на цьому тижні. 28 червня повинні пройти консультації з цього питання і остаточне рішення буде прийнято до 30 червня.
Нагадаємо, колишній директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан був заарештований в Нью-Йорку і 18 травня оголосив про відхід у відставку.