ua en ru

Голова Ради суддів прогнозує розгляд звільнення суддів КС 11 квітня

Голова Ради суддів Василь Онопенко прогнозує розгляд звільнення суддів Конституційного суду на З'їзді суддів 11 квітня 2014 р.

Голова Ради суддів Василь Онопенко прогнозує розгляд звільнення суддів Конституційного суду на З'їзді суддів 11 квітня 2014 р. Про це Онопенко заявив журналістам по закінченні засідання Ради суддів у п'ятницю, передає кореспондент РБК-Україна.

Крім того, за словами Онопенка, З'їзд суддів розгляне питання у Вищій раді юстиції, стабільності і незалежності роботи суддів в нинішніх умовах, їх безпеки, а також питання про люстрацію в судовій системі, який підіймають нові влади.

Нагадаємо, Рада суддів призначив З'їзд суддів на 11 квітня 2014 р. При цьому 6 березня З'їзд суддів проведе ще одні збори, на якому визначити порядок денний З'їзду суддів.

24 лютого Верховна Рада прийняла постанову "Про реагування на факти порушення суддями Конституційного суду присяги судді", яким звільнила ряд суддів КС за своєю квотою, а також доручила Раді суддів у триденний термін скликати позачерговий З'їзд суддів, на якому розглянути питання звільнення за порушення присяги суддів КС, які були призначені З'їздом суддів України: Василя Бринцева, Михайла Гультая Михайла Запорожця, Олега Сергійчука та Наталію Шаптало.

Приводом для звільнення стало ухвалення рішення КС від 30 вересня 2010 р. за скасування Конституції 2004 р.