ua en ru

Глава підрозділу Nissan в США Карлос Таварес став новим виконавчим віце-президентом Renault

Новим виконавчим віце-президентом і головним операційним директором Renault став Карлос Таварес. На цій посаді глава американського підрозділу компанії Nissan змінить Патрік Пелата, який склав з себе повноваження через шпигунський скандал, передає РБК з посиланням на Associated Press.

Як відзначили представники автомобілебудівної компанії, призначення Тавареса було схвалено сьогодні на надзвичайному засіданні ради керуючих Renault.

Нагадаємо, на початку ц.р. компанія загрузла в скандалі навколо шпигунської справи своїх співробітників. Зокрема, були звільнені член правління Renault Жан-Мішель Бальтазар, його помічник Бертран Рошетт і заступник директора проекту електромобілів Матьє Тананбаум. Всі вони звинувачувалися в передачі даних конкурентам. Однак пізніше з'ясувалося, що фактів шпигунства не було. Це в значній мірі ускладнило відносини між Renault і урядом Франції.

Французький автоконцерн Renault є одним з провідних європейських автовиробників. Промислові об'єкти і комерційні установи групи Renault є як мінімум в 118 країнах, а загальне число співробітників перевищує 126 тис. осіб. Після придбання у вересні 1999 р. румунської компанії-автовиробника Dacia, а потім - у вересні 2000 р. - діючих активів південнокорейського підприємства Samsung Motors група Renault оперує трьома марками - Renault, Dacia і Samsung.