ua en ru

Глава німецької клініки Charite: Присутність Тимошенко в суді зведе нанівець всі зусилля лікарів

Присутність колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко в суді зведе нанівець всі зусилля лікарів. Про це заявив глава берлінської клініки Charite Карл Макс Айнхойпль, передає Deutsche Welle.

Айнхопль висловився проти участі Тимошенко у судовому засіданні, запланованому на 25 червня 2012 р. Він вважає, що екс-прем'єра не можна відправляти в суд в найближчі дні. Однак Айнхопль зазначив, що через кілька тижнів стан здоров'я пацієнтки може стабілізуватися, тоді і можна було б продовжити процес.

Відзначимо, глава берлінської клініки Charite відвідав екс-прем'єра вчора, 23 червня. Разом з Айнхойплем до Тимошенко приїхала завідуюча відділенням Charite Анетт Райсхауер, яка буде її новим лікуючим лікарем. Лікар уже була в Харкові з 21 по 28 травня 2012 р. Як довго вона пробуде в Україні в цей раз, поки невідомо.

Наразі Тимошенко проходить лікування в лікарні "Укрзалізниці". Її перевели в лікарню з колонії в Харкові 9 травня ц.р. Лікуванням Тимошенко займаються німецькі лікарі, бо українським медикам, за її словами, вона не довіряє. В оточенні колишнього прем'єра заявляють, що повноцінне лікування вона може отримати тільки за кордоном. Німецькі лікарі заявляють, що влада України повинна перевести Тимошенко на лікування в Київ, або помістити її під домашній арешт, щоб посприяти її одужанню.

Раніше повідомлялося, що керівництво Качанівської виправної колонії отримало лист від судді Київського районного суду Харкова про виклик 25 червня ц.р. Тимошенко в суд для участі в судовому процесі у справі ЄЕСУ.

Означимо, що Тимошенко також має бути присутньою на засіданні Вищого спеціального суду під час розгляду касації на вирок у "газовій справі" 26 червня, але її адвокат Олександр Плахотнюк заявив, що екс-прем'єр-міністр навряд чи відвідає це засідання.