ua en ru

Подарунок Суркіса спонукав главу Німецького футбольного союзу піти у відставку

Подарунок Суркіса спонукав главу Німецького футбольного союзу піти у відставку Фото: Райнхард Гріндель (tv.dfb.de)

Чиновник вирішив покинути посаду у зв'язку зі звинуваченнями в корупції

Райнхард Гріндель вирішив покинути посаду голови Німецького футбольного союзу (DFB). Про це повідомляє прес-служба організації.

Чиновник подав у відставку у зв'язку зі звинуваченнями в корупції. Зокрема, Гріндель не задекларував додатковий заробіток в розмірі 78 тисяч євро, отриманий у період з липня 2016 по липень 2017 року.

Також чиновник не проінформував про наручний годинник вартістю 6 тисяч євро, отриманий у 2017 році в подарунок від українського футбольного чиновника Григорія Суркіса, який на той момент був віце-президентом УЄФА. Гріндель не повідомила про отримання годинника від Суркіса, оскільки розглядав його "як особистий подарунок".

"У Суркіса немає економічних інтересів, пов'язаних з DFB. Він ніколи не просив про допомогу. У той час було відомо, що він не буде переобиратися у виконком УЄФА, до якого зараз не має відношення. Я не вважаю, що в даному випадку був конфлікт інтересів", - запевнив Гріндель.

Крім того, 57-річного фахівця називають винуватцем відходу зі збірної Месута Озіла, а недавно він розкритикував головного тренер "бундестім" Йоахима Льова.

До виборів нового глави DFB у вересні 2019 року організацію будуть тимчасово очолювати два віце-президента Райнер Кох і Райнхард Раубол.

Гріндель очолював Німецький футбольний союз з квітня 2016 року. Він продовжить свою роботу в раді ФІФА і виконавчому комітеті УЄФА, куди він був обраний раніше.