ua en ru

Глава МЗС Польщі прибув в лівійське м.Бенгазі підтримати повстанців

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прибув до лівійського міста Бенгазі, яке є столицею опозиції, щоб підтримати бунтівників, передає РБК.

Як говориться в повідомленні польського МЗС, метою візиту є "вираження політичної підтримки для майбутнього Лівії". У польському зовнішньополітичному відомстві відзначили, що візит міністра погоджений з керівництвом ЄС і НАТО.

Нагадаємо, з 15 лютого 2011 р. у Лівії почалися масові акції протесту проти М.Каддафі. Незабаром на бік протестувальників перейшли деякі поліцейські, військовослужбовці збройних сил і високопоставлені офіційні особи. Країна розділилася на два табори: на заході М.Каддафі, як і раніше користується активною підтримкою, однак схід в масі своїй виступає проти нього. Протиборство сторін вилилося у громадянську війну.

17 березня РБ ООН прийняв резолюцію №1973, що оголошує заборону на всі польоти над Лівією, а також відкриває можливості для іноземного військового втручання. 19 березня було офіційно оголошено про початок військової операції коаліційних сил. Союзні війська почали наносити ракетні та авіаудари по території Лівії. 31 березня керівництво кампанією в Лівії перейшло до НАТО.