ua en ru

Голова МЗС Німеччини закликав до реформування Радбезу ООН

Голова МЗС Німеччини закликав до реформування Радбезу ООН Фото: Гайко Маас (facebook.com/heiko.maas.98)

Міністр закликав реформувати Радбез ООН та висловився проти політики ізоляціонізму

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас закликав до невідкладного посилення Організації Об'єднаних Націй (ООН) та до реформи Ради Безпеки. Про це повідомляє DW.

Таку заяву Маас зробив виступаючи на Генасамблеї ООН у п'ятницю, 28 вересня. Крім того, він звернув увагу світової громадськості на те, що з 1945 року Радбез майже не змінився, хоча кількість населення на планеті потроїлася, а кількість членів ООН зросла майже в чотири рази.

"Нам варто було б припинити бігати по колу і нарешті почати реальні переговори про реформу - так, як того давно бажає переважна більшість країн-членів (ООН - ред.)", - заявив очільник німецького МЗС.

Крім того, Маас непрямо прокоментував заяви "проти ідеології глобалізму", висловлені на початку сесії президентом США Дональдом Трампом, який сказав, що "Америка не здасть свій суверенітет".

"Немає ніякої суперечності між мультилатералізмом (багатосторонні відносини - ред.) і суверенітетом. Навпаки: у світі, який стоїть перед величезними глобальними проблемами, суверенітет взагалі можна зберегти лише через співпрацю", - заявив Маас.

Зазначається, що з січня 2019 року Німеччина на 2 роки стане одним з непостійних членів Радбезу ООН.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що Іспанія підтримує ініціативу Франції та Мексики про обмеження права вето країн-учасниць Ради безпеки ООН.

Крім того, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що нинішня сесія Генеральної асамблеї ООН підтверджує міжнародну ізоляцію Російської Федерації.