ua en ru

Глава комітету ВР виключає можливість проведення виборів мера Києва та Київради паралельно з виборами на проблемних округах

Голова комітету Верховної Ради з питань самоврядування Давид Жванія відкидає можливість проведення виборів мера Києва та депутатів Київради паралельно з виборами на проблемних округах. Про це він заявив журналістам у парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, відповідаючи на запитання журналістів, чи можливий варіант розвитку подій, за яким вибори в проблемних округах будуть проводитися одночасно з виборами київського міського голови і депутатів Київради, Жванія відповів: "Ні, це неможливо і не треба це пов'язувати. Справа в тому, що опозиція займається маніпуляціями. сьогодні вибори в Києві не готові і говорити про те, щоб їх проводити одночасно, сьогодні неможливо. Всі ці маніпуляції тільки лише для того, щоб зробити гостру заяву і залишатися на слуху".

Нагадаємо, раніше опозиція мала намір просити Президента України Віктора Януковича посприяти призначенню виборів у Києві на 27 жовтня.