ua en ru

Голова Харківської ОДА заявив про завершення декомунізації в області

Голова Харківської ОДА заявив про завершення декомунізації в області Фото: голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнин

В цілому по області перейменовано усіма органами влади в рамках декомунізації понад 4 тис. об'єктів топоніміки

В Харківській області процес декомунізації завершився 19 травня. Про це заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнин ефірі телеканалу "112 Україна".

"В Харківській області вже виконано, тому вже нічого не заважає. Ми в цілому завершили цей процес 19 травня і можу сказати, що в цілому у нас по області перейменовано усіма органами влади в рамках декомунізації понад 4 тис. об'єктів топоніміки. Постановами ВР також перейменовано 102 населених пункти в Харківській області, демонтовано 182 пам'ятки і пам'ятні знаки", - заявив він.


Він зазначив, що 12 травня завершилася декомунізація в Харкові.

Райкін додав, що в ході перейменування в області співпрацювали з громадськими організаціями, тому ніяких проблем і питань виконання закону про декомунізацію в Харківській області не існує.

Нагадаємо, 18 травня голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнин підписав розпорядження про перейменування об'єктів топоніміки Харкова.