ua en ru

Глава Держлісагентства Олександр Ковальчук подав у відставку

Глава Державного агентства лісових ресурсів України Олександр Ковальчук подав у відставку. Про це повідомляє прес-служба відомства з посиланням на заяву політика.

Так, своє рішення він пояснив тим, що перед цим Олексій Павленко подав заяву про відставку з посади міністра аграрної політики та продовольства.

"Лісова галузь України - це галузь, яка має важливе соціальне та економічне значення для нашої держави. Вона не реформувалась з радянських часів, а тому вимагала глибоких структурних змін", - зазначив Ковальчук.

Він підкреслив, що його командою була розроблена Концепція реформування лісової галузі, яка передбачає кардинальні зміни у всій системі лісогосподарської діяльності.

"Ідеологія реформування увібрала в себе найкращий досвід європейських країн. Основою бачення реформ стала найбільш ефективна модель ЄС. Використовуючи цей успішний досвід, ми плануємо і в Україні створення єдиного господарюючого суб'єкта, що не тільки збереже робочі місця та кваліфіковані кадри в галузі, а й забезпечить підвищення рівня заробітної плати та зменшить навантаження на державний бюджет. У рамках реформ нами було ініційовано впровадження електронного обліку деревини та електронних закупівель товарно-матеріальних цінностей та послуг", - заявив Ковальчук.

За його словами, вперше в історії у Держлісагентстві було запроваджено відкриті та прозорі кадрові конкурси, ця ідеологія була підтримана міністром аграрної політики та продовольства України Олексієм Павленком, але не знайшла підтримки в уряді.

"Я прийшов працювати на державну службу для здійснення реформ. Але партією Самопоміч було прийняте рішення про відкликання Олексія Павленка з посади міністра аграрної політики та продовольства України і ним це було підтверджено та подано заяву про відставку. Як член команди, хочу заявити про те, що я теж прийняв рішення подати у відставку", - заявив Ковальчук.

Зазначимо, Ковальчук очолював агентство з травня 2015 року. 29 січня міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко, якого раніше "Самопоміч" відкликала з посади, подав до парламенту заяву про відставку.