ua en ru

ДКЦПФР: Допуск іноземних емітентів на український ринок - це питання не сьогоднішнього дня

Допуск іноземних емітентів на український ринок - це питання не сьогоднішнього дня. Про це на брифінгу заявив голова Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) Дмитро Тевелєв, передає кореспондент РБК-Україна.
"У нас є стратегічна група, куди входять представники провідних агенцій на ринку. Обговорюються різні питання: валютка, податки, КУА та інші речі... Одним із питань було це. Було поділене за напрямками. Що стосується валютного регулювання, що стосується звітності - питання вже врегульовано. Що стосується біржового положення - йде робота над змінами, найближчим часом це питання буде винесено на засідання ДКЦПФР для розгляду. Залишається останній документ, найбільш складний, з приводу допуску на зарубіжні ринки. Вже був документ, підготовлений раніше учасниками. У даному випадку , питання звучить наступним чином: учасники ринку між собою повинні в найближчі два тижні узгодити позиції, і дати пропозиції ДКЦПФР. Через три тижні у нас відбудеться об'єднане засідання", - зазначив Д.Тевелєв.
Глава ДКЦПФР також додав, що вітчизняний ринок зацікавлений в цьому. "Ринок зацікавлений в тому, щоб ці папери знайшли своє зберігання тут, в країні. Ринок розробить свої пропозиції, ми їх розглянемо, якщо це не суперечить, а навпаки, допомагає державі, якщо це забезпечує захист прав інвесторів, звичайно, ДКЦПФР буде допомагати. В іншому випадку, звичайно, будемо шукати інші варіанти ", - додав Д.Тевелєв.