ua en ru

Гідрометцентр прогнозує 3-7 березня вдень до 9 градусів тепла, а після 8 березня - зниження температури

На території України 3-7 березня температура повітря вдень досягне 9 градусів тепла, а після 8 березня температурний фон понизиться до нуля.

На території України 3-7 березня температура повітря вдень досягне 9 градусів тепла, а після 8 березня температурний фон понизиться до нуля. Про це 3 березня заявив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда, передає прес-служба ДСНС.

"Протягом 3-7 березня на території України...збережеться ...тепла погода з температурою вночі +4...-1, у денні години +4...+9 градусів, на Закарпатті та в Криму до +10...+17 градусів. Але з 8 березня, поступово, спочатку на півночі і сході, очікується зниження температури повітря...протягом 9-13 березня на всій території України температурний фон понизиться вночі до -2...-8, на північному сході -7...-12, вдень буде близьким до нуля. На Закарпатті та у Криму буде дещо тепліше", - сказав Микола Кульбіда.

На річках України триває малоактивний процес розвитку весняного водопілля. На більшості річок, як наголошується, спостерігається ріст рівнів води на 10-12 см щодоби.

Крім цього, внаслідок руйнування льодового покриву на річці Прип'ять в межах зони Чорнобильської АЕС, спостерігалися різкі зміни рівнів води з коливаннями на 30-40 см.