ua en ru

ДФС виявила махінації з імпортованої технікою на суму 12 млн гривень

ДФС виявила махінації з імпортованої технікою на суму 12 млн гривень Фото: ДФС виявила махінації на 12 млн гривень (колаж РБК-Україна)

Компанії співпрацювали з нерезидентом з Білорусі

Співробітниками Міжрегіонального управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Офісу великих платників податків ДФС виявлено махінації на суму 12 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби.

Як повідомляється, в ході перевірки діяльності одного зі столичних ТОВ у частині співпраці з компанією-нерезидентом з Білорусі, були виявлені операції з передачі на адресу товариства імпортованої техніки нерезидента в рахунок погашення штучно створеного боргу. Загальна вартість імпортованої техніки становить 12 млн. Гривень. Для отримання грошових коштів по ланцюгу з подальшим зняттям готівки і виведенням їх з державного бюджету України, використовувалися розрахункові рахунки іншого підконтрольного товариства, зареєстрованого в Чернігові.

Зазначені дії можуть свідчити про вчинення фінансових операцій на користь суб'єктів з ознаками фіктивності, а також відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом.

За даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 209 КК України.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура підозрює 24 українських IT-компанії у відмиванні близько 350 млн доларів.