ua en ru

Німецька HeidelbergCement побудує в Казахстані завод з випуску цементу вартістю близько 200 млн євро

Німецька компанія HeidelbergCement розпочала в Шетпі Мангістаускої області Казахстану будівництво заводу з випуску цементу. Як повідомляє РБК з посиланням на прес-службу Міністерства індустрії Казахстану, проект "Каспій Цемент" обговорювався в ході зустрічі віце-прем'єр-міністра індустрії і нових технологій Асет Ісекешева з головою правління HeidelbergCement Андреасом Керн. Загальний обсяг інвестицій в проект складе близько 200 млн євро. Завод буде випускати продукцію за сучасною сухою технологією виробництва цементу. Його потужність складе до 1 млн т цементу на рік з можливістю перспективного розвитку та збільшення потужності в два рази. Запуск заводу запланований на 2013 р.
За даними HeidelbergCement, в даний час інвестовано понад 70 млн євро на розвиток інфраструктури проекту. Ведуться роботи з будівництва автомобільної та залізничної доріг, модернізації станції Шетпе, проводиться лінія електропередачі, будується робітниче селище. Компанія також запускає програму з навчання та підготовки місцевих трудових кадрів.
HeidelbergCement - один з найбільших світових виробників будівельних матеріалів. Основні продукти виробництва компанії - цемент, товарний бетон та інертні матеріали. HeidelbergCement в 2005 р. придбав Бухтармінську цементну компанію - одного з лідерів з виробництва цементу в Казахстані.