ua en ru

Німеччина має намір переглянути систему контролю за експортом зброї, - ЗМІ

Уряд Німеччини має намір переглянути систему контролю за експортом озброєнь. Про

Уряд Німеччини має намір переглянути систему контролю за експортом озброєнь. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на відповідь федерального уряду на запит фракції опозиційної Лівої партії в німецькому бундестазі.

Як зазначається, приводом для запиту послужила перепродаж німецькими торговцями закуплених в Україні 16 тисяч самозарядних карабінів Симонова (СКС). З Німеччини ці СКС були, згідно з офіційними даними, поставлені до Канади, Швейцарії і Чехії, проте в США існують підозри, що насправді карабіни могли потрапити до сирійським повстанцям.

У зв'язку з цим, за даними повідомлення, Берлін має намір вивчити можливість "удосконалення" системи сертифікатів кінцевого користувача. У відповіді уряду на запит опозиції пояснюється, що карабіни були призначені для подальшого продажу цивільним особам у Канаді, Швейцарії і Чехії. У ході інтернет-пошуків з'ясувалося, що карабіни цього типу, як і раніше, можна придбати на канадському і швейцарському цивільному ринку.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко повідомив, що керівники Франції і Німеччини нададуть велику кількість безпілотників Україні найближчим часом.