ua en ru

У Німеччині заявили про неприпустимість політизації проекту "Північний потік-2"

У Німеччині заявили про неприпустимість політизації проекту "Північний потік-2" Фото: Зігмар Габріель (flickr.com/osce_smmu)

Також подібні газові проекти не повинні йти на шкоду третім країнам

Політичне втручання в газовий ринок, зокрема, проект "Північний потік-2", неприпустимо. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель в середу, 10 січня, на традиційному новорічному прийомі Східного комітету німецької економіки, передає DW.

"Рішення, у кого купувати газ, повинні приймати в Європі фірми з урахуванням надійності поставок і ринкових умов, ми виступаємо проти спроб політичного впливу на прийняття таких рішень", - заявив .

Крім цього, Габріель розкритикував плани США ввести проти Росії нові санкції, які можуть безпосередньо торкнутися європейські фірми - учасниці проекту "Північний потік-2". За його словами, російські компанії, задіяні в проекті, дотримуються діючих в Євросоюзі правил. У той же час він не виключає, що надалі Росія спробує ці правила змінити.

Міністр закордонних справ ФРН також зазначив, що подібні газові проекти не повинні йти на шкоду третім країнам.

"Я неодноразово говорив російській стороні, - заявив він, - що передумова "Північного потоку-2" - це збереження в дію газопроводу в Європу через Україну". І в Москві, за його оцінкою, це розуміють.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що газопровід між Російською Федерацією (РФ) і Федеративною республікою Німеччина (ФРН) "Північний потік-2" може усунути з газового ринку Україну.