ua en ru

У Німеччині погодили положення майбутнього імміграційного закону

У Німеччині погодили положення майбутнього імміграційного закону Фото: Бундестаг (facebook.com/cducsubundestagsfraktion)

ФРН має намір перетворитись у класичну імміграційну країну

Партії-учасники правлячої коаліції в Німеччині домовилися про основні положення легалізації трудової імміграції у ФРН. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Deutsche Welle.

Стало відомо, що у відомстві федерального канцлера на переговорах домовилися про основні положення закону, який дозволить перетворити Німеччину в класичну імміграційну країну, таку як Канада, Австралія, Нова Зеландія або США.

В офіційному прес-релізі німецького уряду сказано, що економічне майбутнє Німеччини залежить "від того, наскільки ми зможемо зберегти і розширити кваліфікованих кадрів".

Міністр внутрішніх справ Німеччини Хорст Зеехофер сказав, що дефіцит кваліфікованих кадрів є основною проблемою підприємств країни.

"Ця проблема стає більш гострою на вітчизняному ринку праці", - заявив Зеехофер.

За новим імміграційним законом пропадуть обмеження для отримання робочих віз трудових мігрантів з третіх країн, що мають особливо дефіцитну професію, наприклад, медперсонал по догляду за людьми похилого віку.

Нагадаємо, в Німеччині досягли згоди щодо дизельних автомобілів. Концепція передбачатиме надання премій за обмін старого дизельного автомобіля.