ua en ru

У Німеччині СДПН схвалила попередні переговори з партією Меркель про створення коаліції

У Німеччині СДПН схвалила попередні переговори з партією Меркель про створення коаліції Фото: Ангела Меркель (facebook.com/AngelaMerkel)

Близько 600 делегатів проголосували за переговори

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) з'їзд Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) схвалив попередні переговори з партією канцлера ФРН Ангели Меркель про створення коаліції. Про це повідомляє DW.

"Делегати з'їзду СДПН після багатогодинних дебатів висловилися за попередні переговори з блоком ХДС / ХСС про формування уряду", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, близько 600 делегатів ввечері у четвер, 7 грудня 2017 року, проголосували за переговори, які можуть привести до формування "великої коаліції" або уряду меншості на чолі з канцлером ФРН Ангелою Меркель або до нових виборів.

Так, спроба молодіжного крила СДПН виключити можливість формування "великої коаліції" не зустріла достатньої підтримки.

Напередодні голова СДПН Мартін Шульц висловився за переговори з блоком ХДС / ХСС без будь-якої установки на кращий результат. За його словами, СДПН повинна зміцнити Європу, подбати про майбутнє людей в століття цифрових технологій, запустити революцію в сфері освіти, обмежити кліматичні зміни і гарантувати збереження систем соціального забезпечення.

"Саме тому ми хочемо вести переговори без попередніх умов і подивитися, до яких рішень ми можемо прийти. Важливо настояти на максимумі соціал-демократичної програми", - підкреслив глава СДПН.

Відзначимо, перші переговори на рівні керівництва блоку ХДС / ХСС і СДПН мають відбутися вже наступного тижня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ФРН переговори СДПН з блоком ХДС / ХСС про створення "великої коаліції" можуть початися наступного тижня, але спочатку члени СДПН мали схвалити цей крок на сьогоднішньому партійному з'їзді.