ua en ru

У Німеччині розповіли про варіанти втручання російських хакерів у вибори

У Німеччині розповіли про варіанти втручання російських хакерів у вибори Фото: бундестаг (pixabay)

Також не виключають спробу прямого втручання РФ у передвиборну кампанію конфіденційних даних

Федеральне відомство з безпеки у сфері інформаційної техніки (BSI) Німеччини описало яким може бути втручання російських хакерів у процес виборів в бундестаг. Про це повідомляє DW з посиланням на главу відомства Арне Шенбом.

На думку Шенбома, німецькі вибори, в яких виборці голосують традиційним способом, значно більше захищені від спроб фальсифікацій, ніж аналогічний процес у США, де широко використовуються машини для голосування. Тим не менш, хакери можуть спробувати атакувати комп'ютерні системи, з допомогою яких передається інформація про результати виборів.

Крім того, у відомстві не виключають прямого втручання у передвиборчу кампанію конфіденційних даних, вкрадених хакерами під час атаки на сервери бундестагу в 2015 році.

Зазначено, що тоді їм вдалося викрасти близько 16 Гбайт даних, включаючи інформацію про електронне листування депутатів. Серед інших, став жертвою хакерської атаки і окружний виборчий штаб федерального канцлера Німеччини Ангели Меркель, традиційно избирающейся в бундестаг в землі Мекленбург - Передня Померанія.

Нагадаємо, раніше міністр внутрішніх справ Німеччини Томас де Мезьєр заявив, що спецслужби Німеччини готуються до можливих спроб Російської Федерації вплинути на вибори в Бундестаг, які пройдуть 24 вересня 2017 року.