ua en ru

Геращенко вимагає від Мінсоцполітики службового розслідування стосовно їх співробітника

Геращенко вимагає від Мінсоцполітики службового розслідування стосовно їх співробітника Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Директор департаменту міністерства з умов праці і заробітної плати заявив, що жінки не можуть бути снайперами

Міністерство соціальної політики України має провести службове розслідування стосовно співробітника міністерства, який висловився проти служби жінок в українській армії. Про це повідомила перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко під час години запитань до уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу нагадати, що 25 тисяч українських жінок підписали контракт і захищають нашу батьківщину. З них тільки три тисячі офіцерів. Ми дякуємо, що тут є розуміння Міністерства оборони. Але я хочу висловити обурення і вимагаю провести розслідування стосовно чиновника Міністерства соціальної політики пана Рябоконя, який є директором департаменту з умов праці і заробітної плати. Наразі Мінсоцполітики розглядає нормативи, які дозволять українським жінкам займати посади в армії. Цей чиновник вважає, що певні особливості жінок не дозволять їм працювати снайперами", - заявила Геращенко.

Зокрема, за словами замголови Ради, 13 квітня 2018 року під час проведення у Мінсоцполітики консультацій щодо денонсації 45 Конвенції Міжнародної організації праці (про використання праці жінок на підземних роботах у шахтах будь-якого роду) Рябокінь зауважив, що жінки не можуть бути снайперами. Геращенко підкреслила, що така поведінка держслужбовця є "дискримінацією за ознакою статі".

Так, у відповідь на звернення першого віце-спікера міністр соціальної політики Андрій Рева заявив про те, що службове розслідування відносно співробітника міністерства буде проведено.

"Ми проведемо службове розслідування і за результатами поінформуємо Верховну Раду України", - повідомив Рева.

Нагадаємо, у НАТО готові до активізації співпраці з Україною у питаннях впровадження гендерної рівності, зокрема, в силових структурах.