ua en ru

Геращенко запропонувала провести одне з перших засідань нового Кабміну на Донбасі

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко запропонувала провести одне з перших засідань нового Кабінету міністрів на Донбасі.

Уповноважений Президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко запропонувала провести одне з перших засідань нового Кабінету міністрів на Донбасі. Про це вона заявила під час робочої поїздки в регіон, передає прес-служба Порошенка.

"Міністри повинні не тільки теоретично міркувати над тим, яка допомога необхідна Донбасу, але і власними очима побачити проблематику регіону... і вже виходячи з цього формувати відповідну державну політику, - підкреслила Геращенко. Вона висловилася за проведення одного з перших засідань нового уряду на Донбасі "для кращого розуміння проблематики регіону".

"Неправильно, коли міністри та інші політичні фігури знаходять час на закордонні відрядження, але не знаходять час для того, щоб відвідати ці регіони", - додала Геращенко.

На думку уповноваженого Президента, новообрані народні депутати, представники керівних органів, міністри повинні більше спілкуватися з населенням підконтрольних української влади територій, доносити до них позицію Києва.

"На територіях, підконтрольних української влади, не було ні одного міністра", - підкреслив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль, додавши, що така ситуація не є прийнятною.

Нагадаємо, сьогодні Кабмін оголосив про складення повноважень перед новообраною Радою. У партії "Блок Петра Порошенко" прогнозують затвердження нового складу Кабінету міністрів до 1 грудня.