ua en ru

У Генштабі спростували оточення бази "Правого сектору"

У Генштабі спростували оточення бази "Правого сектору" Фото: глава Генштабу Віктор Муженко

У Дніпропетровській області проводяться планові навчання ВДВ

У Генеральному штабі Міністерства оборони України спростували оточення бази добровольчих формувань "Правого сектора" у Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-служба Генштабу.

"У Дніпропетровській області тривають навчання підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних сил України. Всі заяви, які зараз поширюються мережею Інтернет щодо ситуації в Дніпропетровський області, покликані підвищити градус напруги в суспільстві і можуть бути передумовами для збройних провокацій на території України напередодні травневих свят", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі розповіли, що ввечері 28-го та вранці 29-го квітня відбулися телефонні розмови між начальником Генерального штабу генерал-полковником Віктором Муженко і лідером "Правого сектора" Дмитром Ярошем. Сторони обговорили питання, серед яких були і виконання попередніх домовленостей щодо взаємодії та інтеграції українського Добровольчого корпусу ЗСУ.

"Позиція Генерального штабу Збройних сил України залишається незмінною. Всі збройні формування на території України повинні бути легальними і підкорятися Збройним силам України або іншим державним силовим структурам", - підкреслили у відомстві.

Раніше прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський закликав рядових бійців регулярних частин ЗСУ не виконувати "злочинний" наказ про роззброєння представників ПС, якщо він буде відданий. "Все, що зараз відбувається навколо нашого добровольчого корпусу, йде тільки на руку нашим ворогам".


Нагадаємо, напередодні "Правий сектор" заявив про оточенні своєї бази українською армією.

За даними нардепа Семена Семенченка, для роззброєння "Правого сектора" залучені елітні частини ЗСУ.