ua en ru

Генштаб оголосив про початок військових навчань по всій Україні

Генштаб оголосив про початок військових навчань по всій Україні Фото: глава Генштабу ЗСУ Віктор Муженко

Навчання "Південний вітер-2016" триватимуть протягом тижня

У Збройних силах України з 25 липня стартують військові навчання "Південний вітер-2016", які пройдуть по всій території країни. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу ЗСУ на сайті Міноборони України.

Повідомляється, що до навчань "Південний вітер-2016" залучаються органи військового управління стратегічного та оперативно-стратегічного рівня, а також певні військові частини і підрозділи усіх компонентів ЗСУ.


"Основною метою підготовки є вдосконалення діяльності органів військового управління і взаємодії оперативних, оперативно-тактичних угруповань під час проведення стратегічних дій у визначених операційних зонах (регіонах)", - йдеться в повідомленні.

Військові проведуть тактичні навчання батальйонів (дивізіонів) з бойовою стрільбою, десантування та рейди підрозділів Високомобільних десантних військ, переміщення на значні відстані комбінованим способом з подоланням водних перешкод, виконання льотно-тактичних завдань, відбиття повітряного нападу противника.

"Окрема увага буде приділятися питанням територіальної оборони держави, а також процесу планування і керування силами і засобами в умовах правового режиму воєнного стану. Навчання триватимуть протягом тижня", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше в Україні стартували міжнародні військові навчання "Сі Бриз-2016".