ua en ru

Трампа хочуть штрафувати на 40 млн дол. за шахрайство

Прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман подав позов проти бізнесмена Дональда Трампа, обвинувачуючи останнього в шахрайстві. Шнайдерман має намір домагатися від Трампа компенсаційних виплат у розмірі 40 млн дол.

Прокурор Нью-Йорка Ерік Шнайдерман подав позов проти бізнесмена Дональда Трампа, обвинувачуючи останнього в шахрайстві. Про це повідомляє агентство Associated Press.

Шнайдерман має намір домагатися від Трампа компенсаційних виплат у розмірі 40 млн дол.

Згідно із заявою Шнайдермана, Трамп брав участь у створенні "Університету Трампа", який стягував з учнів великі суми грошей, обіцяючи їм багатство та успіх у майбутньому. Проте насправді навчальний процес обернувся лише марними дорогими семінарами. При цьому дійсний термін навчання був навіть менше, ніж це було заявлено спочатку.

"Дана установа використовувала обман у всіх аспектах своєї діяльності, а також ім'я і образ Трампа для залучення клієнтів, про що сам Трамп був поінформований. Його діяльність завдала споживачам значний фінансовий збиток", - заявив прокурор.

Як зазначає Шнайдерман, вартість навчальних програм в "Університеті Трампа" доходила до 35 тис. дол., при цьому учням навіть не було організовано зустрічі з бізнесменом.

Прокурор уточнив, що від навчання в університеті у 5 тис. студентів не залишилося нічого, крім групової фотографії на тлі портрета Трампа.

У відповідь на звинувачення Трамп вказує на те, що прокурор Нью-Йорк є прихильником демократів. Цим бізнесмен і пояснює мотиви переслідування - сам він відомий своїми республіканськими поглядами.

Раніше, у 2011 р., департамент освіти штату Нью-Йорк заявив про те, що "Університет Трампа" не має необхідної ліцензії і не відповідає вимогам, необхідним для отримання статусу університету. Було також подано численні скарги, згідно з якими "університет" не виконував обіцянок, даних у своїй рекламі.

Адвокат Трампа, своєю чергою, оголосив, що позов Шнайдермана є політично мотивованим і що "Університет Трампа" надав прокуратурі понад 11 тис. відгуків учнів, задоволених отриманою освітою.

Дональд Трамп є власником мереж готелів і казино, а також главою найбільшої будівельної компанії Trump Orhganization. Він отримав широку популярність завдяки своєму реаліті-шоу "Кандидат", де він сам обирав співробітника для своєї компанії серед учасників. У 2012 р. Трамп планував балотуватися на пост Президента США, проте згодом від своїх планів відмовився.