ua en ru

Генпрокуратура завела справу на доньку голови ВСУ В.Онопенка

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила кримінальну справу щодо молодшої дочки голови Верховного суду України Василя Онопенка - Ірини Онопенко. Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на постанову про порушення справи.
Повідомляється, що 1 лютого в ГПУ звернувся громадянин Ксьонзенко із заявою про притягнення до кримінальної відповідальності І.Онопенко та її чоловіка Володимира Котлярова за підозрою в шахрайстві.
І.Онопенко і її чоловік підозрюються в тому, що вони не повернули позичені 300 тис. дол, частина з яких нібито знадобилася Василю Онопенку "для вирішення якогось питання".
"Таким чином, в діях Котлярова і Онопенко вбачаються ознаки злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК ("шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах")", - цитує документ видання.
Вчинення зазначеного злочину підтверджується заявою пана Ксьонзенка, а також копіями договорів позики та розписок.
У виданні припускають, що людиною, який позичав великі суми і чиї ініціали відповідають ініціалами громадянина, який звернувся із заявою до ГПУ, може виявитися Валерій Петрович Ксьонзенко, власник Банку регіонального розвитку.
У свою чергу голова Верховного суду Василь Онопенко заявив, що він знає "тільки те, що є договір позики і в Печерському суді є позов про повернення позики, але це звичайні цивільно-правові відносини".
Він підкреслив, що не має відношення до грошей, які нібито були позичені для нього.
"Я тільки сьогодні дізнався, що вона зайняла у когось гроші, але це звичайне справа, коли бізнесмени один у одного займають на певних умовах. Моя дочка повнолітня, живе самостійно, займається бізнесом худо бідно, і якщо вона у когось позичила гроші і з якихось обставин не повернула, то, звичайно, потрібно повертати", - заявив В.Онопенко.
"А якщо порушено справу, тоді, звичайно, є певний тиск і на мене", - вважає голова Верховного суду.
Він не захотів уточнити, кого підозрює у здійсненні тиску: "Не хочу гадати на кавовій гущі".