ua en ru

Генпрокуратура перевіряє законність "міграції" виборців

Генеральна прокуратура України (ГПУ) реагує на порушення виборчого законодавства в рамках своїх повноважень. Про це повідомила керівник прес-служби ГПУ Маргарита Велькова, коментуючи заяву заступника голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрія Магери щодо масових змін виборцями місця голосування.

Зокрема, Велькова зазначила, що єдиним органом, який відповідно до закону України "Про Центральну виборчу комісію", а також "Про вибори народних депутатів", здійснює контроль за додержанням виборчого законодавства, є ЦВК. На звернення заступника голови Центрвиборчкому щодо необґрунтованої зміни виборцями місця голосування Генеральна прокуратура надала офіційну відповідь.

"Ми поінформували Центральну виборчу комісію про те, що направили відповідне звернення до голови служби Державного реєстру, з метою перевірки та виявлення фактів зміни реєстрації виборцями", - наголосила Велькова.

Крім того, вона зазначила, що скарг на примусову зміну реєстрації від громадян до органів прокуратури не надходило.

"Служба Держреєстру має надати інформацію про кількість і обставини зміни реєстрації виборцями, якщо вони встановлять порушення нашої компетенції", - додала Велькова.

За її словами, ГПУ реагує на звернення ЦВК, а також звернення громадян, народних депутатів, спостерігачів щодо порушень виборчого законодавства в рамках своїх повноважень.

Відзначимо, раніше замглави ЦВК Магера заявляв журналістам, що Генпрокуратура не реагує на звернення ЦВК щодо масових змін виборцями місця голосування.