ua en ru

Гематоми у Юлії Тимошенко з'являються періодично ще з серпня 2011 р., - ДПтС

Підшкірні гематоми у екс-прем'єра Юлії Тимошенко з'являються періодично ще з серпня 2011 р. Про це повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби України (ДПтС).

"Відносно появи підшкірних гематом у Юлії Тимошенко, департамент охорони здоров'я та медико-санітарного забезпечення ДПтС України додатково інформує, що вперше скарги на появу підшкірних гематом у Юлії Тимошенко з'явились 16 серпня 2011 р. після повернення з судового засідання до Київського СІЗО. Відповідно до записів у амбулаторній картці Юлії Тимошенко, з її слів, травм або пошкоджень не було. У подальшому підшкірні гематоми періодично (18, 22, 24 серпня, 12 листопада минулого року та 10 січня поточного року) з'являлись у Юлії Тимошенко в основному на тулубі та ногах... Це підтверджується записами у медичній картці та актами комісійних обстежень Юлії Тимошенко лікарями МОЗ та ДПтС України... Факт появи гематом підтверджується особистою заявою Юлії Тимошенко на ім'я начальника Київського СІЗО від 14 листопада 2011 р., у якій вона відмічає, що протягом тривалого часу у неї на тілі з'являються "гематоми незрозумілої природи", - йдеться в повідомленні ДПтС.

Олександр Гуров, завідуючий кафедрою судово-медичної експертизи Харківської медичної академії післядипломної освіти, член комісії МОЗ з обстеження Тимошенко, зазначив, що гематоми на тілі Тимошенко, фотографії яких з'явились в СМІ вчора, мають термін виникнення 1-2 доби. "З урахуванням дати фіксації (24 квітня) крововиливи могли статися 22 квітня, але аж ніяк не 20 квітня при тих умовах, що зазначає Юлія Тимошенко. У мене немає ніяких сумнівів в цьому", - додав він.

Гуров, також зауважив, що враховуючи характер і форму "синця" на животі ув'язненої, який має ознаки подвійного притиснення, можливість його утворення шляхом удару виключена.

Нагадаємо, вчора, 27 квітня, в Інтернет потрапили фото Тимошенко, на яких вона демонструє сліди побоїв, які отримала в Качанівській колонії.