ua en ru

Гелетей закликав забезпечити саперам ВСУ доступ до "Стиролу" для розмінування

Міністр оборони України Валерій Гелетей закликав бойовиків забезпечити доступ інженерно-саперним підрозділам Збройних Сил України (ЗСУ) до замінованому заводу концерну "Стирол" у Горлівці Донецької області.

Міністр оборони України Валерій Гелетей закликав бойовиків забезпечити доступ інженерно-саперним підрозділам Збройних Сил України (ЗСУ) до замінованому заводу концерну "Стирол" у Горлівці Донецької області. Про це Він написав у своєму Facebook.

"Група терористів замінувала згадане підприємство, що також створила загрозу цілісності аміакопроводу Тольятті-Горлівка-Одеса. Таким чином... загроза всьому живому виникне не тільки на прилеглих територіях, але і в найближчих районах, і має гарантований шанс перейти на територію Російської Федерації", - повідомив глава Міноборони.

Гелетей зазначив, що хімзавод потрібно розмінувати, щоб уникнути техногенної катастрофи.

Нагадаємо, бойовики замінували хімзавод концерну "Стирол" у Горлівці сьогодні вранці. Тоді ж, у прес-службі Дмитра Фірташа, власника холдингової компанії Ostchem, куди входить "Стирол" повідомили, що можливі "вибухи на території підприємства можуть зруйнувати виробничі цехи, але не призведуть до хімічної аварії з тяжкими наслідками".