ua en ru

Гарантії безпеки зроблять Україну "невразливою" для нападів у майбутньому, - Джонсон

Гарантії безпеки зроблять Україну "невразливою" для нападів у майбутньому, - Джонсон Фото: прем'єр Британії Борис Джонсон і президент України Володимир Зеленський (twitter.com/ZelenskyyUa)

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що гарантії безпеки Україні зроблять країну "невразливою" для нападів у майбутньому. Він також заявив, що сьогодні потрібно допомогти українським захисникам відбити російську загрозу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

Виступаючи в індійській столиці Нью-Делі Джонсон заявив, що західні союзники готуються запропонувати Україні гарантії безпеки, які зроблять країну "невразливою" для майбутнього нападу Росії. За його словами, також необхідно розробити довгострокове бачення місця Києва "архітектурі безпеки" Європи.

При цьому Джонсон зазначив, що гарантії безпеки Україні не будуть працювати, як 5-а стаття Статуту НАТО, коли напад на одну країну Альянсу вважається нападом на всіх членів. Глава уряду уточнив, що це буде припускати "стримування шляхом перешкоджання".

Британський прем'єр також закликав негайно посилити військову підтримку України. Він додав, що війна з Росією може затягнутися на тривалий період.