ua en ru

ДАІ в районі залізничного вокзалу в Києві виявила 18 несправних маршруток

Державтоінспекція, під час перевірок територій прилеглих до Південного і Центрального вокзалів Києва, виявила і відправила на штрафмайданчик 18 несправних маршруток, всього складено 88 адмінпротоколів за несправність транспортних засобів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

"Тільки за п'ять днів перевірки інспекторами ДАІ складено 88 адміністративних протоколів за несправність транспортних засобів, відсутність у перевізників документів про здійснення технічного огляду машини перед виїздом, а, нерідко, й проходження медичного огляду водія", - сказав начальник транспортного управління прокуратури Києва Максим Гольдарб.

Він зазначив, що несправні автомашини евакуйовані на штрафмайданчики: "За цей час 18 несправних машин, експлуатація яких фактично загрожує безпеці життя та здоров'я людей, евакуйовані на штрафмайданчики", - повідомив начальник управління.

Гольдарб зазначив, що ще однією проблемою, яка існує в сфері послуг маршрутного таксі, є, так звані, нелегальні перевезення: "Інспекторами Укртрансінспекції в Києві на території залізничного вокзалу складено 45 актів про надання послуг з пасажирських перевезень без дозвільних документів, відхилення водіями від маршруту, переобладнання транспортних засобів", - сказав прокурор.

Він стверджує, що саме це значним чином впливає на безпеку пасажирів і учасників дорожнього руху: "Відсутність дозвільних документів, відсутність договору з замовником - це ті передумови, які дозволяють власникові транспортного засобу уникати будь-якого контролю за технічним станом його машини, перевірки стану здоров'я водія. А це, в першу чергу, створює загрозу для безпеки життя і здоров'я людей, що користуються послугами маршрутного таксі, в тому числі і на території залізничного вокзалу ".

"На жаль, нам відомі сумні приклади, коли водії маршрутних таксі, працюючи по 18 а то і більше годин на добу, стають винуватцями ДТП, нерідко зі смертельним результатом", - зазначив Максим Гольдарб.

Читайте також: ДАІ має намір впровадити в 2013 р. комплекс автоматичної фіксації перевищення швидкості "Гарпун".