ua en ru

ДАІ просить водіїв не пересуватися на автомобілях в умовах сильного дощу

Державтоінспекція України попереджає про погіршення погодних умов на дорогах і просить водіїв не пересуватися на автомобілях в умовах сильного дощу і поганої видимості. Про це повідомила прес-служба ДАІ МВС України.

"Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору транспорт, що їде попереду, відмовтеся від продовження руху. В такій ситуації зупиніться на узбіччі, обов'язково включивши при цьому аварійну світлову сигналізацію", - йдеться в повідомленні.

У дощ, а особливо з настанням сутінок, водіям і пішоходам ДАІ рекомендує виділити себе на дорозі.

"Водії повинні заздалегідь включити на своїх автомобілях габаритні вогні, ближнє світло фар або протитуманні фари, а пішоходи - по можливості використовувати світлий одяг і світлоповертаючі елементи, що дозволить водіям здалеку їх побачити на дорозі і відповідно зреагувати", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Гідрометцентру, на території України поки що утримається дощова погода. 30 червня на більшій частині країни грози, в окремих районах шквали 15-20 м/с і град; на півночі Лівобережжя, вночі в центральних областях, а вдень і в південній частині місцями сильні зливи.

Також 1-2 липня також дощі з грозами, місцями град та шквали 15-20 м/с, у південній та східній частині місцями сильні дощі, лише 1 липня в західній частині, а 2 липня на Правобережжі переважно без опадів.