ua en ru

ДАІ попереджає водіїв про мокрий сніг та ожеледицю на дорогах

Найближчими днями в Україні очікується мокрий сніг та ожеледиця. За таких погодних умов водіям необхідно неухильно дотримуватись Правил дорожнього руху, бути особливо уважними та обережними на дорозі. Про це повідомляють у прес-службі Державної автоінспекції України.

"Слідкуйте за технічним станом автомобіля, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. В умовах недостатньої видимості, туману, сильного снігопаду або дощу, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями", - закликають у ДАІ.

Крім того, Державтоінспекція просить водіїв стежити за повідомленням у ЗМІ щодо стану проїзду дорогами країни, під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті.

Нагадаємо, за інформацією синоптиків завтра у західних областях сніг та мокрий сніг, вдень з дощем, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на Закарпатті та в Карпатах сильні опади. На решті території без істотних опадів, лише вночі та вранці в Криму і Приазов'ї помірний, а вдень у північних областях невеликий мокрий сніг та дощ.

6 лютого невеликий сніг та дощ очікуються в західних областях, на Закарпатті та в Карпатах вночі знову сильні опади. На решті території без істотних опадів, лише вночі у північних областях невеликий мокрий сніг.

7 лютого в Україні, крім східних областей, Приазов'я та Криму, пройде мокрий сніг та дощ, на заході та півночі місцями налипання мокрого снігу.

На дорогах країни ожеледиця.

Читайте також: Прогноз погоди на тиждень: в Україні 9-10 лютого очікується невелике зниження температури