ua en ru

ДАЇ попередило водіїв про ускладнення погодних умов в України 24 травня

В Україні 24 травня 2013 р. очікується ускладнення погоди: грозові дощі, місцями сильні зливи та град, у західній частині сильні дощі. Про це повідомила прес-служба ДАІ МВС України з посиланням на Гідрометцентр.

У східних областях вночі без опадів, вдень місцями короткочасний дощ; вітер південно-східний, 7-12 м/с, місцями пориви вітру та шквали 15-20 м/с, у південній частині, центральних, а вдень і в східних областях подекуди 25 м/с.

В зв'язку з цим, ДАІ звертається до водіїв з проханням бути максимально уважними та обережними під час руху в несприятливих погодних умовах, неухильно дотримуватися швидкісного режиму, безпечної дистанції та правил маневрування.

"Будьте особливо обережними на дорозі у перші години після початку дощу. На проїзній частині завжди є пил, пісок, залишки паливо-мастильних сумішей, що намокнувши, перетворюються на непомітний шар бруду. Між поверхнею шосе і шинами цей бруд, як мастило. Тому потрібно відразу ж, але дуже плавно знижувати швидкість і утриматися від різких маневрів і гальмувань. Через деякий час сильний дощ змиє бруд, і рух стане відносно безпечним. Намагайтеся об'їжджати великі калюжі. Пам'ятайте, що в них можуть бути відкриті каналізаційні люки, велика вибоїна, булижники або в'язкий бруд. У дощ необхідно пересуватися з включеними фарами. Але пам'ятайте, що дальнє світло для цих цілей не підійде - він буде відбиватися від крапель дощу і сліпити вас. У дощ використовувати протитуманні фари. Якщо дощ настільки сильний, що ви втрачаєте з поля зору авто, що їде попереду, зупиниться і перечекайте зливу. Обов'язково включіть аварійну сигналізацію", - йдеться у повідомленні ДАІ.

Читайте також: Погода на завтра: В Україні очікуються дощі з грозами, температура до +29