ua en ru

ДАІ попередила водіїв про погану видимість та ожеледицю на дорогах з 9 по 11 березня

Державна автомобільна інспекція України попередила водіїв про недостатню видимість та ожеледицю на українських дорогах з 9 по 11 березня та закликала утриматися від поїздок на власному транспорті. Про це повідомила прес-служба департаменту ДАІ МВС України.

"Погода поки що, ще зовсім не весняна, тож не слід забувати про особливості керування автомобілем в умовах, недостатньої видимості, ожеледиці тощо", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Гідрометцентру України, упродовж трьох діб в Україні погіршаться погодні умови.

Так, 9 березня на дорогах західних та північних областей місцями ожеледиця, в західних, центральних та східних областях місцями налипання мокрого снігу, на Закарпатті сильні дощі, в горах з мокрим снігом.

10-11 березня, часом опади, у північних та більшості західних областей у вигляді снігу, у південній частині та на Закарпатті - дощу, на решті території мокрий сніг та дощ; місцями налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця, у центральних областях, 10 березня і в Карпатах, а 11 березня і у східній частині місцями сильні опади.

"Слідкуйте за технічним станом автомобіля, користуйтеся пасками безпеки, не перевищуйте швидкість, дотримуйтесь безпечної дистанції та правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки). З особливою обережністю рухайтеся по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань. Під час сильного снігопаду або дощу, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Під час ускладнення погодних умов по можливості утримайтеся від поїздок на власному транспорті", - йдеться у повідомленні ДАІ.

Читайте також: Погода на сьогодні: В Україні дощ з мокрим снігом, температура до +12 градусів