ua en ru

ДАІ пропонує заборонити відводити місця для паркування на тротуарах і проїжджій частині автодоріг

Державтоінспекція України пропонує заборонити відвід суб'єктам господарювання, крім операторів, місць для паркування на тротуарах і проїжджій частині автомобільних доріг. Про це йдеться в проекті постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до Правил паркування транспортних засобів", текст якого опублікований на офіційному сайті ДАІ.

Пропонується доповнити Правила паркування транспортних засобів новим пунктом, згідно з яким забороняється відвід суб'єктам господарювання, крім операторів, місць для паркування на тротуарах і проїжджій частині автомобільних доріг. Операторам забороняється передавати майданчики для паркування у користування іншим суб'єктам господарювання.

У теж час, пропонується виключити пункт 20 Правил: "Не обладнуються паркувальними автоматами та автоматичними в'їзними та виїзними терміналами спеціально обладнані майданчики для платного паркування у разі їх призначення виключно для користувачів, які сплачують вартість послуг з утримання майданчиків для платного паркування у безготівковій формі за договором про паркування протягом визначеного строку, але не менше одного місяця ".

Читайте також: ДАІ планує проводити обмін водійських посвідчень в центрі Державтоінспекції протягом 5 днів.