ua en ru

ДАІ не зможе штрафувати водіїв за використання шин не по сезону, - МВС

Міністерство внутрішніх справ України планує внести уточнення в нову редакцію правил дорожнього руху (ПДР) щодо експлуатації шин відповідно до сезону. Про це на прес-конференції заявив начальник Центру безпеки дорожнього руху та автоматичних систем при МВС України Сергій Будник, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз по шинам закладене таке формулювання, що водій з урахуванням стану проїжджої частини має вживати заходів щодо застосування шин відповідно до сезону. Спочатку в проекті було "відповідно до сезону експлуатації"... Ми плануємо обговорити це питання з науковцями. В нас є відповідні вищі навчальні заклади цього профілю. Є науково-дослідний інститут "Укравтодору". Це питання ми вивчимо і можливо в перспективі ми закладемо в правила дорожнього руху більш конкретне формулювання", - заявив Будник.

За його словами, в ході обговорення питання щодо використання шин відповідно сезону виникло багато питань. Виникла складність у визначенні сезонів експлуатації через відмінність кліматичних умов на території України. Таким чином, згідно нової редакції правил, водій не буде зобов'язаний змінювати шини відповідно до пори року, і працівники ДАІ не зможуть штрафувати водіїв через незаміну шин.

Нагадаємо, 11 лютого 2013 р. Кабінет міністрів України на закритому засіданні прийняв нову редакцію правил дорожнього руху (ПДР). Документ набирає чинності 15 квітня 2013 р. і передбачає багато нововведень.

Читайте також: Підводні камені нових ПДР