ua en ru

Г.Суркіс: Складаю з себе повноваження адвоката української влади.

У штаб-квартирі УЄФА в Ньоні на засіданні наглядової ради УЄФА президент Федерації футболу України (ФФУ) Григорій Суркіс заявив, що він складає з себе повноваження адвоката української влади, передає прес-служба ФФУ.
Свою заяву Г.Суркіс мотивував тим, що в уряді спеціально введено посаду віце-прем'єр-міністра з питань підготовки до Євро-2012 і таким чином в Україні "вперше за останні п'ять років реально вибудувана монолітна вертикаль влади, яка прагне максимально швидко надолужити згаяне своїми попередниками".
"Таким чином, з почуттям виконаного обов'язку я сподіваюся, що нарешті зможу скласти з себе вимушені на час повноваження адвоката української влади і цілком поринути в сферу підготовки організації турніру, що власне і є головним завданням приймаючої асоціації і МОК", - заявив Г.Суркіс.
Також він повідомив, що ФФУ/МОК продовжує моніторинг існуючих і пошук нових тренувальних центрів, всебічний аналіз їх діяльності. Триває процес обговорення і підписання угод з базовими центрами тренувальними (вже укладено п'ять договорів), створення деталізованого каталогу базових тренувальних центрів.
ФФУ/МОК супроводжує законодавче врегулювання проблемних питань підготовки та проведення Євро-2012. У Верховній Раді знаходиться на розгляді підготовлений проект Закону "Про волонтерський рух". Г.Суркіс висловив упевненість в тому, що він буде прийнятий найближчим часом.