ua en ru

Г.Семчук: Проект указу про створення Нацкомісії з регулювання тарифів знаходиться в АП

Міністерство будівництва та житлово-комунального господарства розробило і подало до Адміністрації Президента проект указу про створення регулятора тарифів природних монополістів водо-, теплопостачання та водовідведення. Про це журналістам повідомив заступник міністра будівництва і житлово-комунального господарства Григорій Семчук, передає кореспондент РБК-Україна.
"Прийнятий закон, ви знаєте, що тарифи природних монополістів водо-, теплопостачання та водовідведення беремо на центр. Зараз цим питанням займається НКРЕ (Національна комісія регулювання електроенергетики), але за завданням Президента (України Віктора Януковича) ми вже підготували указ, що створюється окремий регулятор в тарифах на водо-теплопостачання та водовідведення житлово-комунального господарства. Такий проект указу вже знаходиться в Адміністрації Президента", - зазначив Г.Семчук.
За його словами, найближчим часом цей указ може бути підписаний главою держави, оскільки документ був розроблений за його дорученням.
Нагадаємо, раніше віце-прем'єр, міністр будівництва і ЖКГ Віктор Тихонов заявив, що Нацкомісія з регулювання тарифів буде створена найближчим часом. За його словами, надалі Національна комісія з регулювання тарифів і НКРЕ будуть спільно вирішувати питання щодо збільшення тарифів, у тому числі в сфері житлово-комунального господарства.