ua en ru

Г.Омельченко просить фракції подати кандидатури для формування ТСК для розгляду питання усунення В.Януковича з поста Президента в порядку імпічменту.

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин оголосив запит народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Григорія Омельченка до спікера і голів фракцій з проханням подати кандидатури для формування спеціальної тимчасової слідчої комісії з розслідування діянь Президента України Віктора Януковича, які можуть містити ознаки злочинів, і розгляду питання про усунення його з поста Президента в порядку імпічменту.

Нагадаємо, 30 квітня ц.р. Г.Омельченко вніс на розгляд ВР проект постанови №6366 "Про утворення спеціальної тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з розслідування діянь Президента України Януковича Віктора Федоровича, які містять ознаки злочинів та розгляду питання про усунення його з посади Президента України в порядку імпічменту". Як вказується в пояснювальній записці до законопроекту, причиною для утворення такої ТСК служить, зокрема, підписання угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України.