ua en ru

Футболіст "Динамо" підозрюється в порушенні антидопінгових правил

Футболіст "Динамо" підозрюється в порушенні антидопінгових правил Фото: Артем Бєсєдін (fcdynamo.kiev.ua)

Клуб з'ясовує всі нюанси і обставини

Форвард київського "Динамо" Артем Бєсєдін підозрюється в порушенні антидопінгових правил Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА). Про це йдеться в заяві столичної команди.

Відповідне повідомлення клуб отримав вчора, 19 грудня.

За даними YouTube-шоу ТаТоТаке, нападник не пройшов допінг-тест після матчу п'ятого туру групового етапу Ліги Європи проти "Мальме" (3:4), в якому провів на полі всі 90 хвилин, отримав жовту картку і не відзначився голами або результативними передачами. 23-річний гравець відсторонений на 30 днів від будь-якої футбольної діяльності.

"На даний момент всі нюанси й обставини з'ясовуються. Тому, а також дотримуючись вимог щодо конфіденційності, "Динамо" не може надати футбольній громадськості більш детальну інформацію до закінчення відповідних процедур", - мовиться у повідомленні.

У поточному сезоні футболіст забив 8 голів і зробив 2 результативні передачі у 23 матчах за київський клуб. Бєсєдін також викликався в збірну України. На його рахунку два голи у 13 поєдинках за "синьо-жовтих".

Нагадаємо, на початку 2018 року тоді ще капітан донецького "Шахтаря" Даріо Срна отримав 17-місячну дискваліфікацію через позитивну допінг-пробу. Влітку цього року хорват оголосив про завершення кар'єри футболіста і увійшов до тренерського штабу "гірників".