ua en ru

ФРС США залишила базову облікову ставку в діапазоні 0-0,25%

Федеральна резервна система (ФРС) США ухвалила рішення зберегти ключову облікову ставку в діапазоні 0-0,25% річних, говориться в повідомленні ФРС, поширеному за підсумками засідання Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC), що завершилось сьогодні. Це рішення прогнозувалося більшістю аналітиків. Відповідно до поточної оцінки рівня інфляції і темпів зростання економіки, даний розмір базової облікової ставки збережеться до середини 2013 р.
Крім цього, у повідомленні говориться, що на даний момент економіка США переживає помірне зростання, незважаючи на очевидне уповільнення загальних темпів зростання світової економіки. Незважаючи на те, що показники вказують на деяке поліпшення загальних умов на ринку праці, рівень безробіття залишається досить високим. Інвестиції в розвиток бізнесу вкладаються недостатньо оперативно, аналогічно, спостерігається деякий застій у житловому секторі. При цьому прогнозований рівень інфляції залишається стабільним, так як темп зростання інфляції сповільнилося порівняно з попередніми показниками.
Для підтримки відновлення економіки і боротьби з інфляцією комітет у рамках рішення, прийнятого у вересні ц.р., продовжить збільшувати середній термін погашення своїх паперів. Поряд з цим комітет продовжить перегляд своїх боргових активів з переведенням їх з державних цінних паперів в іпотечні цінні папери з їх подальшою пролонгацією і продажем на аукціоні.
У повідомленні також наголошується, що основним завданням комітету залишається забезпечення максимальної зайнятості та цінової стабільності.