ua en ru

Французькі банки виключають необхідність держпідтримки в світлі посилення вимог європейських регуляторів

Французькі банки BNP Paribas, Societe Generale (SocGen) і BPCE (є непублічною материнською компанією Natixis) виключають необхідність держпідтримки. Кредитні організації впевнені, що зможуть самостійно зробити всі кроки і скоригувати свої показники відповідно з жорсткістю вимог європейських регуляторів. При цьому лише один з перерахованих вище банків - BNP - повідомив, що не буде залучати кошти на фінансових ринках, передає Reuters.
Кредитні організації зазначили, що покриють сукупний дефіцит капіталу в розмірі 8,8 млрд євро за рахунок нерозподілених прибутків (прибутку корпорацій після сплати податків, не розподілені в формі дивідендів між акціонерами). Раніше держава заявила, що не збирається оплачувати "огріхи" банківського сектора, і кредитним організаціям, можливо, доведеться подумати про те, щоб скоротити виплати по дивідендах і бонуси керівникам, щоб досягти рівня достатності базового капіталу до середини 2012р. в 9%, що передбачено новими європейськими нормами.
"BNP Paribas підтверджує, що зможе відповідати новим вимогам Європейського агентства з банківського нагляду (EBA) і досягти рівня достатності базового капіталу в 9% до червня 2012р., Не вдаючись до запозичень на фінансових ринках", - повідомили представники BNP.
SocGen і BPCE також підтвердили, що їм не буде потрібна допомога уряду Франції, хоча промовчали про запозичення на фінансовому ринку.
Раніше сьогодні французький центробанк оцінив потреби BNP в додатковому капіталі на рівні 2,1 млрд євро, SocGen - на рівні 3,3 млрд євро, BPCE - 3,4 млрд євро. У той же час, за даними Центробанку Франції, додатковий капітал не доведеться залучати Credit Agricole Group, яка і без цього зможе відповідати новим європейським вимогам.