ua en ru

Французька ENGIE готова сприяти розвитку нафтогазового сектору України, - ГройсманENGIE

Французька ENGIE готова сприяти розвитку нафтогазового сектору України, - ГройсманENGIE Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Метою ENGIE в Україні є збільшення місцевого виробництва газу, зазначили в компанії

Французька енергетична компанія ENGIE готова сприяти розвитку нафтогазового сектору України, зокрема створенню гнучкого ринку газу. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман за результатами зустрічі з виконавчим директором ENGIE Ізабель Кошер, передає прес-служба уряду.

"Довгий час нафтогазова сфера була зовсім закритою (для інвесторів та компаній-партнерів). Після зміни політики держави та запровадження нових технологічних та інноваційних рішень ми змогли змінити тренд. І наше завдання сьогодні полягає в тому, аби Україна перетворилася з країни - імпортера в енергонезалежну країну. Для цього ми маємо бути більш відкритими, змінити систему регуляції, залучати інвестиції та технології", - сказав Гройсман.

Він погодився, що забезпечення держави власними енергоресурсами є питанням енергетичної безпеки.

Кошер зазначила, що мета її компанії в Україні - збільшувати місцеве виробництво газу, "аби зрештою Україна стала експортером і постачальником газу".

За підрахунками Кабміну, Україна може стати експортером газу за 5 років.

Нагадаємо, Engie розпочала імпортувати газ в Україну з 1 січня 2017 року.