ua en ru

Франція наполягає на проведенні нормандської зустрічі на рівні міністрів

Франція наполягає на проведенні нормандської зустрічі на рівні міністрів Фото: Франція наполягає на проведенні нормандської зустрічі міністрів (flickr.com/runemaker)

МЗС Франції наполягає на якнайшвидшому проведенні міністерської зустрічі в нормандському форматі. Відмова Росії від переговорів не сприяє подоланню розбіжностей.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на МЗС Франції.

"Наша мета як і раніше полягає в тому, щоб якомога швидше організувати міністерську зустріч в нормандському форматі", - сказав представник французького зовнішньополітичного відомства, відповідаючи на питання про відмову Росії провести 11 листопада нормандську зустріч міністрів.

Дипломат додав, що мета нормандської зустрічі на рівні міністрів закордонних справ полягає в подоланні розбіжностей у позиціях сторін і надання переговорам нового політичного імпульсу.

Відмову глави МЗС Росії Сергія Лаврова від міністерської зустрічі в нормандському форматі, яка могла б пройти 11 листопада, представник французького зовнішньополітичного відомства назвав "неправильною позицією". За його словами, Франція і Німеччина відповіли на пропозицію російської сторони.

"Вони пропонують організувати міністерську зустріч у нормандському форматі, від чого російський міністр закордонних справ відмовився", - резюмував французький дипломат.