ua en ru

France Telecom не планує об'єднуватися з німецьким Deutsche Telekom

Французька телекомунікаційна компанія France Telecom не планує об'єднуватися з німецьким конкурентом Deutsche Telekom. "У жодної компанії немає планів по злиттю", - заявила представник французького концерну, спростувавши чутки, що поширился в ділових колах, передає німецький телеканал N-TV, повідомляє РБК. Вона також повідомила, що питання, що знаходяться на порядку денному обох національних концернів, пов'язані виключно з роботою британського спільного підприємства, освіченого Orange UK і T-Mobile UK.
Напередодні європейські підприємці заговорили про "глибокі зміни поточного акціонерного балансу" France Telecom, оскільки німецький банк Deutsche Bank збільшив частку в компанії до 5%. У членів профспілки CFE-CGC/UNSA виникли припущення, що даний крок є передвісником швидкого об'єднання двох компаній. З цієї причини профспілка провела позачергову зустріч з керівництвом і зажадала пред'явити дані "про структуру акціонерного капіталу", а також проінформувати робоче об'єднання про ті заходи, які має намір зробити керівництво компанії для "збереження незалежності France Telecom". За наявними даними, в даний час уряду Франції належить 13,47% акціонерного капіталу France Telecom. Ще 13,67% акцій компанії володіє державний інвестиційний фонд FSI.
В зв'язку з цим також відзначимо, що стратегічна політика France Telecom передбачає зсув фокусу компанії на ринки країн, що розвиваються, що, за розрахунками керівництва, повинно уберегти її від зниження попиту серед європейських споживачів і суворої конкуренції на європейському ринку. У компанії сподіваються, що після закінчення п'яти років кількість клієнтів по всьому світу збільшиться до 300 млн. Цій меті повинні послужити поглинання телекомунікаційних компаній, що працюють в регіонах, що розвиваються.