ua en ru

Фракції ПР і КПУ знову відмовилися голосувати в Раді

Фракція Партії регіонів не буде брати участь у голосуванні у Верховній Раді України. Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов,

Фракція Партії регіонів не буде брати участь у голосуванні у Верховній Раді України. Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Парламент живе і працює в паралельному світі на відміну від того, чим живе країна. Виступи деяких депутатів мають настільки провокативний характер, що складається враження, що це хорошопроплаченный замовлення", - заявив Єфремов.

Глава фракції Партії регіонів зажадав прийняти в парламенті закони про амністію для усіх, хто брав участь у масових акціях протестів на сході, забезпечити законодавчий захист та статус російської мови, а також щодо стабілізації економічної ситуації, про мораторій на зростання цін.

На думку Єфремова, сьогодні уряд має в терміновому порядку подати програму стабілізації ситуації в економіці.

У свою чергу голова фракції КПУ Петро Симоненко підтримав Єфремова: "Ми також підтримуємо гірників в Краснодоні і по всьому Донбасу про необхідність збільшення зарплати. А все тому, що нинішній режим прийняв рішення про скорочення дотацій на шахтарів та підвищення цін на газ...Це результат того, що розірвані відносини з росіянами".

Симоненко запропонував прийняти сьогодні закони про мораторій на підвищення тарифів і цін, а також на захист російської мови та федералізації.