ua en ru

Форекс: Огляд торгових платформ

На ринку Форекс необхідно своєчасно слідкувати за всіма новинами для того, щоб торгівля приносила хороший заробіток. З цією метою і була створена торгова платформа ринку Форекс - спеціалізована комп'ютерна програма. Кожна платформа має набір необхідних функцій, корисних для активного трейдера на ринку Форекс. Торгові платформи ринку Форекс придбали популярність на тлі стрімкого розвитку Інтернету.

Всі торгові платформи ринку Форекс мають схожу структуру і ідентичне призначення. Керувати ними швидко і просто, вони гарантують ефективність і безпеку. Торгові платформи ринку Форекс встановлюються прямо на комп'ютер. Потім на дисплей виводяться торгові термінали. Відображення основних пар грошових валют і курсів валют в режимі онлайн - основне завдання платформи для торгівлі на ринку Форекс.

Плюс до всього, ці програми дають можливість для ефективної купівлі-продажу активів, цінних валют і здійснення різних угод.
Торгова платформа ринку Форекс дозволяє бачити показники стану особового рахунку, отримувати інформацію трейдера інформацію про угоди, відкриті позиції, стан маржі, про прибутки (або збитки) і завжди бути в курсі свіжих новин. Програма виводить графіки в режимі онлайн, що дозволяє здійснювати різноманітні розрахунки та швидко здійснювати покупку або продаж на ринку Форекс.

Особливою популярністю на ринку Форекс користуються торгові платформи MetaTrader 4 і MetaTrader 5, відзначають аналітики компанії Weltrade.

Торгова платформа MetaTrader 4 - найпоширеніший торговий термінал, який дозволяє трейдеру отримувати котирування в режимі онлайн, виконувати торгові операції на ринку Форекс. Також MetaTrader 4 дозволяє трейдеру контролювати і керувати станом відкритих позицій і відкладених ордерів. Спостерігаючи за торгівлею трейдер може за допомогою графіків проводити технічний аналіз. Платформа розроблена з допомогою технології Instant Execution. Плече 1:33 - 1:500.

В MetaTrader 4 можна створювати та використовувати програми автоматичного трейдингу (Expert Advisors, ЕА). На мові торгових стратегій MQL4 можна також створювати свої власні технічні індикатори, писати різні радники, скрипти і автоматичні торгові системи і використовувати їх в MetaTrader 4, Обмін інформацією між торговою платформою і сервером йде з використанням шифрування на основі 128-бітних ключів.

MetaTrader 4 є безкоштовною програмою. Ця платформа для Інтернет-трейдингу оснащена вбудованими технічними індикаторами, які дають можливість проводити аналіз котирувань фінансових інструментів. Середа MQL4 дозволяє працювати з стратегіями торгівлі.

Можливості торгівельної платформи MetaTrader 4:

оновлення в режимі реального часу котирувань і економічних новин;
візуалізація цінових графіків фінансових інструментів;
швидке здійснення торговельних операцій;
використання біржових інструментів в торгівлі і перегляд черги заявок;
контроль і управління відкритими позиціями і відкладеними ордерами;
проведення технічного аналізу за допомогою графіків і вбудованих індикаторів;
створення радників, власних індикаторів, опція і скриптів на основі мови MQL4;
тестування та оптимізація торгових стратегій;
багатомовність інтерфейсу.

Торгова платформа MetaTrader 5 - оновлена версія платформи MetaTrader 4, одна з кращих платформ для торгівлі на ринку Форекс, CFD, Stocks. Торгова платформа MetaTrader 5 призначена для організації брокерського обслуговування на ринках Форекс, CFD і Ф'ючерс, а також на біржових ринках. Вона дозволяє аналізувати котирування фінансових інструментів, створювати і вдосконалити стратегії автоматичного інтернет-трейдингу. У платформі 79 аналітичних інструментів, 38 вбудованих індикаторів, скриптів на мові MQL5, тут є можливість дивитися одночасно 100 графіків, використовувати 6 типів відкладених ордерів. Ця платформа також адаптована під мобільний трейдинг, в ній доступні програми для Android і iPhone. Використовуючи цю платформу, у клієнтів з'являється можливість торгувати відразу на декількох фінансових ринках і біржах з одного рахунку. Функціонал платформи підтримує тестування торгових систем, працює з різними мовами інтерфейсу. Розроблена з технологією Instant Execution. Плече 1:33 - 1:500. Платформа характеризується високим рівнем безпеки.

Основні функції торгівельної платформи MetaTrader 5:

багатомовність інтерфейсу;
управління чергами заявок і торгівлею біржовими інструментами;
здійснення контролю за відкритими позиціями і стриманими ордерами;
багатофункціональні інструменти для технічного аналізу: 38 індикаторів програми і 41 графічний об'єкт;
відстеження в реальному часі котирувань і економічних новин;
кожен з 21 періоду дозволяє візуалізувати цінові графіки економічних інструментів;
віддалений доступ до торговельних операцій;
написання власних торгових радників, індикаторів і скриптів за допомогою вбудованої мови MQL5;
автоматичні торгові стратегії тепер легше перевіряти і покращувати.