ua en ru

Форекс: Огляд EUR на 20 лютого 2014 р

Євро на Форексі у четвер, 20 лютого, дереться вгору. До 06:30 за київським часом валютний курс, що склався на торгах на ринку Форекс, склав 1,375 дол.

Євро на Форексі у четвер, 20 лютого, дереться вгору. До 06:30 за київським часом валютний курс, що склався на торгах на ринку Форекс, склав 1,375 дол. Гравці ринку Форекс уважно стежать за происходящим.И поки увага ринку Форекс прикута до заяви Міжнародного валютного фонду (МВФ), оприлюдненим напередодні зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків країн "групи двадцяти" (G20) в Сіднеї, призначеної на 22-23 лютого.

Новини ринку Форекс. У МВФ вважають, що існує можливість кращої координації роботи центробанків країн G20, до чого лідери країн з ринком, що формується почали закликати з початком згортання Федеральною резервною системою (ФРС) США стимулювання економіки у грудні 2013 р.

Розвинені країни, в тому числі США, повинні утриматися від надто поспішного згортання програм економічного стимулювання центральними банками в умовах слабкого відновлення економіки в світі і недавньої волатильності на ринках, що формуються, йдеться в заяві.

Щоденна аналітика ринку Форекс враховуючи думку експертів МВФ, які вважають, що прогноз економічного зростання в світі поки що залишається на рівні 3,75% в 2014 р. і 4,0% в 2015 р. Проте існують нові ризики, зокрема, дуже низька інфляція в єврозоні і необхідність чіткої економічної політики і гнучкості валютного курсу в країнах, що розвиваються. "Відтік капіталу, зростання процентної ставки і різке знецінення національної валюти в країнах, що розвиваються, залишаються ключовими проблемами, а жорсткість фінансових умов може нашкодити інвестиційної активності та економічного зростання в деяких країнах, враховуючи корпоративну вразливість (до таких ризиків)", - йдеться в документі МВФ.

"У міру поліпшення перспектив дуже важливо не допустити занадто раннього повного згортання заходів щодо пом'якшення кредитно-грошової політики, у тому числі і в Сполучених Штатах", - вважають у МВФ. У зоні євро Європейський центральний банк повинен, на думку МВФ, продовжити стимулювання економіки. Банку Японії також слід продовжувати проведення м'якої кредитно-грошової політики, поки цільовий показник інфляції в 2% не буде досягнутий.

МВФ також заявив, що проведення нового блоку структурних реформ, у тому числі реформування податкової системи і ринку праці, а також інфраструктурне інвестування дозволять додати 0,5% до щорічного показником економічного зростання протягом найближчих п'яти років. Податково-бюджетна консолідація, на думку експертів, має відбуватися поступово і в середньостроковій перспективі. При цьому основний акцент слід робити на підтримці джерел довгострокового економічного зростання. Для цього необхідна чітка і конкретна економічна політика, якої особливо не вистачає зараз в Сполучених Штатах і Японії.

Нарешті, на думку МВФ, лише об'єднаними зусиллями країн G20 можна досягти заявленої мети щодо забезпечення міцного, стійкого і збалансованого економічного зростання. Для цього необхідно зосередитися на трьох приватних цілях: приведення показників промислового виробництва у відповідність з потенціалом кожної економіки, збільшення цього потенціалу, а також перебалансировке економічного зростання (його основою для країн з дефіцитом платіжного балансу має стати зовнішній попит, а для країн з профіцитом балансу платежів - внутрішній).

Судячи за заявою МВФ, фонд серйозно стурбований згортанням програми QE3 і натякає США, що не слід поспішати з цим, поки свої стимулюючі програми не розгорнула зона євро. Ринок Форекс поки в це не вірить, хоча все може змінитися після саміту країн G20.